2011-03-21

EVANS/GUSTAFSSON/FERNANDEZ

KONCERT Z CYKLU NOWY WIEK AWANGARDY

Trio Evans / Gustafsson / Fernandez grali już w Dragonie w grudniu 2009 roku. Zaprezentowali wtedy muzykę, którą można by określić mianem akustycznego noise’u, ale w toku improwizowanych koncertów zespołu przybierała ona także odmienne formy – zbliżone do muzyki współczesnej lub też free improvu.  Dorobek całej trójki pozwala i tym razem spodziewać się bardzo rozmaitych muzycznych doznań - muzyki improwizowanej mieniącej się rozmaitymi barwami, w której tak preparacje i przeróbki instrumentów, jak również nawiązania do skrajnie odmiennych stylistyk [free improv, awangardowy, niezależny rock, muzyka barokowa i klasyczna, flamenco, noise i hard core] są nieodzownym źródłem inspiracji i pomysłów ukazując muzykę jako nieskrępowaną ograniczeniami czy stylistycznymi granicami podróż. Wspólnym jednak mianownikiem będzie mocne osadzenie muzyki w tradycji free jazzu, pełnego zgiełku i wrzasku, bliższemu jednak europejskiej tradycji awangardowej. Niezwykłe trio i unikalna okazja usłyszenia jak trzech improwizatorów buduje muzyczną wspólnotę.

BILETY W CENIE 35 ZŁ PRZEDSPRZEDAŻ ORAZ 40 ZŁ W DNIU KONCERTU