2016-09-13

Short Talk

Short Talk z Uniwersytetem SWPS: jaka jest Twoja tajemnica?

13.09.2016, g.18.30

Mały Dom Kultury

________________________________________________

Dziwne rzeczy dzieją się każdego dnia. W najmniej spodziewanym momencie, w najmniej sprzyjających okolicznościach. Czasem między jedną banalną czynnością a drugą świat wykonuje niedopuszczalny zwrot. Joanna – bohaterka "Staje się" – pewnego dnia znika bez śladu. Co wie o niej jej rodzina i na ile pomocna w poszukiwaniach okaże się ta wiedza?

Zapraszamy na pierwszą po wakacjach odsłonę Short Talka z Uniwersytetem SWPS, który odbędzie się 13 września o godz. 18.30. Zapraszamy na projekcję filmu „Staje się” w reżyserii Arkadiusza Biedrzyckiego. W panelu dyskusyjnym weźmie udział reżyser oraz psycholożka Aleksandra Dopierała.
Film zobaczymy dzięki uprzejmości Krakowskiej Fundacji Filmowej oraz Wydziału Radia i Telewizji im. Krzysztofa Kieślowskiego.

Short Talk to wydarzenie, w którym krzyżuje się film i żywa dyskusja, istotne współcześnie tematy z mnogością opinii, wiedza ekspercka z indywidualnymi odczuciami. Starannie wybrany film krótkometrażowy jest pretekstem do spotkania, na które zostają zaproszeni zarówno eksperci, jak i publiczność. Short Talk jest otwartą platformą do dyskusji, w której udział może wziąć każdy. Program powstał jako efekt współpracy Short Waves Festival z Uniwersytet SWPS Poznań.

U W A G A !
Wstęp wolny po wypełnieniu formularza zgłoszeniowego, który znajduje się pod linkiem: http://swps.pl/warszawa/aktualnosci/5947-jaka-jest-twoja-tajemnica

_______________________________________________

Aleksandra Dopierała – psycholog, psychoterapeuta systemowy, pracownik dydaktyczny Uniwersytetu SWPS. Pracuje w Niepublicznej Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej przy Uniwersytecie SWPS w Poznaniu oraz prowadzi badania naukowe dotyczące zjawiska empatii. Ukończyła podyplomowe studia przygotowania pedagogicznego. Brała udział w szkoleniach dotyczących pracy diagnostyczno-terapeutycznej dzieci i młodzieży min. z zakresu terapii wieku rozwojowego diagnozy i pracy z dziećmi z ADHD.

Arkadiusz Biedrzycki – polski reżyser. Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich. Studiował filmoznawstwo na Uniwersytecie Jagiellońskim oraz na Wydziale Radia i Telewizji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach. Jego ostatnie filmy “Częstotliwość drgań”, “Źle nam z oczu patrzy” były pokazywane i nagradzane na wielu festiwalach filmowych, m.in. Węgiel Film Festival, Festiwalu Filmów Fabularnych w Gdyni, czy Union Internationale du Cinema UNICA.

www.shortwaves.pl
www.swps.pl