2015-11-13

ERIC SHOVES

Eric Shoves wracają do MDK!

13 listopada 2015
Klub Dragon/MDK
bilety 15 zł (do kupienia w dniu koncertu w MDK)

Eric Shoves Them In His Pockets

Trio Huberta, Christopha i Szymona, dwóch kuzynów i typa, którego poznali w liceum. Jeden jest wysoki, drugi też jest wysoki, trzeci jest niski, ale za to śpiewa. Na wiosnę 2013 roku, własnym nakładem wydali debiutancki minialbum "Lay Down". Pół roku później Thin Man Records wydało ich pierwszą płytę długogrającą "Walk It Off". Utwory na niej zarejestrowane lubią grać podczas prób i koncertów. W sumie bardziej koncertów niż prób.
Grali m.in. na OFF Festival, Open'er Festival, Jenseits von Millionen Festival, Pikniku Co Jest Grane, na Wiśle w ramach cyklu koncertów "LADO w mieście", na deskach Teatru Dramatycznego, ale także i w mniej dystyngowanych miejscach. Ich muzyka znalazła się na ścieżce dźwiękowej do filmu "Wszystko Płynie". W maju 2013 roku pojechali w trasę po piętnastu niemieckich miastach. Od tego czasu byli na kolejnych kilku trasach za Odrą. Lubią grać muzykę do filmów niemych i cieszą się z tego, że w 2015 piszą swoją drugą płytę długogrającą. W październiku 2015 roku pojawiła się reedycja ich debiutu na białym winylu, a chwilę później zespół opublikował nową piosenkę zapowiadającą przyszłe wydawnictwa.
Jest to zespół, który nie chciał być zespołem rockowym, ale jednak gdzieś tam nim jest. Chciał grać muzykę smutną, a podobno gra wesołą. Nie chciał grać piosenek, ale je pisze. Trochę obok, ale jednak w punkt, Eric Shoves Them In His Pockets dążą do celu.

☛ Linki:
Posłuchaj/Kup płyty: http://ericshoves.bandcamp.com/